maanantai 9. tammikuuta 2012

Kerrostalo-, omakoti- ja rivitaloalueilla tarjotaan vanhuksille lumienkolauspalvelua, lumienpudottelua, pihojen hiekoitusta, kaupassakäyntiapupalvelua, mattojen tamppausta jne

Kerrostalo-, omakoti- ja rivitaloalueilla tarjotaan vanhuksille lumienkolauspalvelua, lumienpudottelua, pihojen hiekoitusta, kaupassakäyntiapupalvelua, mattojen tamppausta jne

On sitten talvi tai kesä, niin vanhuspalveluita tarjotaan sopimuksen mukaan 24 t/ vrk periaatteella

Ei sovi unohtaa: Mattojen pesussakäyttäminen ymv. pihojen haravointia jne

Hinnoittelu 50 euroa alkava tunti käteisellä ennen palvelua, minimihinnoittelu yleensä 2 tuntia (Vrt huoltoyhtiöiden ovenaukaisupalveluun)
E-mail: talonmiespalvelua@gmail.com
+ puhelin ja tekstari: 044-3380291


--------------------


-----------------------------

Kotisiivous ja -apu arvonlisäverotonta sosiaalipalvelua

Normaalisti kodin palveluiden hinnassa on 23 % arvonlisäveroa.  Kun apu kotiin on heikentyneen kunnon vuoksi välttämätöntä, palvelusta tulee sosiaalipalvelua ja se on arvonlisäverotonta.  Kunnan päätöstä ei tarvita. Sen lisäksi palvelun hinnasta voi saada 60 % kotitalousvähennystä pois muutoin maksettavaksi tulevasta verostaan.  
Yksityisten palveluntuottajien harjoittaman sosiaalihuollon arvonlisäverottomuuden edellytyksenä on aina se, että palveluntuottaja on 1) merkitty yksityisten palvelun antajien rekisteriin. Verottomuus koskee ainoastaan niitä palveluja ja siinä laajuudessa, joiden harjoittamisesta yksityinen palveluntuottaja on merkitty rekisteriin.
Jos ihminen ei ilman apua selviä jokapäiväisestä elämästään, hän on oikeutettu sosiaalipalveluun. Palveluntarve voi aiheutua esimerkiksi 2) sairaudesta, leikkauksesta toipumisesta, vammaisuudesta tai ikääntymisestä tms johtuvasta toimintakyvyn alentumisesta sekä lasten ja nuorten hoitoon ja huoltoon liittyvistä syistä.  
Arvonlisäverottomia voivat olla sosiaalihuoltoon oikeutetuille henkilöille esimerkiksi ateria-, siivous-, ruokaostos-, kylvetys-, kuljetus-, saattaja- ja lumenluontipalvelut. 
Kun yksityinen palveluntuottaja myy sosiaalihuoltoa suoraan asiakkaalle,  arvonlisäverottomuuden edellytyksenä on, että myyjä ja ostaja ovat  tehneet myytävistä 3) palveluista kirjallisen sopimuksen sekä 4) palvelusuunnitelman(Sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista annetun lain 6 ja 7 §). Sopimuksesta tulee käydä ilmi mm. mitä  palveluita ja kuinka paljon asiakkaalle myydään.
Verohallituksen mukaan palvelusuunnitelmassa tulee olla: sosiaalihuollon tarpeen peruste, asiakkaan toimintakyky, palvelujen ja hoidon tarve, palvelujen ja hoidon tavoitteet sekä toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi.
Oikeus arvonlisäverottomuuteen on kirjattuna arvonlisäverolakiin.”Veroa ei suoriteta sosiaalipalveluna tapahtuvasta palvelujen myynnistä”  (§ 37 ja 38 ).   
Arvonlisäverottoman palvelun hinnasta voi saada myös kotitalousvähennyksen.  Edellyttää, että palvelu on kotitalousvähennykseen oikeutettua kuten mm kotisiivous, ikkunanpesu, auttaminen ulkoilussa ja kodin asioissa.  
Kotisiivous maksaa n. 31 eur tunti. Arvonlisäverottomana n 26 eur/t. Ja vielä siitä kotitalousvähennys 60 % hinnasta pois veroista niin kotisiivous maksaa vähän päälle 10 euroa tunti.
Katso tarkemmin verohallituksen ohje: www.vero.fi ohje 413/40/2006

---------------------------


http://vanhuspalveluita.blogspot.com

----------------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti